Jocke tar sitt personbästa på gädda!

Favoritgrynnan levererar! Jocke får fajtas ordentligt & med mycket möda & besvär lyckas han landa en gädda på 8 Kg.…

Göstrolling gav en gädda!

Brofjärden, var egentligen ute & trollade efter gös....blev en gädda istället på 3 Kg.

Joachims tur idag att lura gäddan

Joachims tur idag att lura gäddan, prick 3 Kg.

Matz tar sitt Personbästa på Gädda!

Favoritgrynnan, höjde mitt personbästa på en Esox Lucius 7 Kg prick.Sjunkande Zaltwobbler (Papegoj).

Första fisketuren!

Finns det något bättre sätt att fira Nationaldagen på än med att fiska? Stack ut mot Bro hållet, fin dag med sol & lite…

Här kan ni följa våra eskapader, dåliga som bra. Teamet består av Matz, 55 år gammal och sonen Joachim, 23 år gammal. Vi fiskar i princip uteslutande i Mälaren eftersom vi har hemmahamnen i Kungsängen. För Matz är sportfiske en hobby som han har tagit upp igen. Matz fiskade mycket tidigt 90-tal, sedan blev han förälder och det blev inte så mycket tid över för fiske. Nu många år senare så finns det lite mer tid över för det han vill hålla på med och som tur var blev jag (Joachim), intresserad av Sportfiske lika mycket år 2012 då vi bestämde oss för att införskaffa en sportfiskebåt och utöva vårt gemensamma intresse samtidigt. Valet föll på sportfiskebåten Buster X C4 som vi sedan har modifierat ytterligare med kastdäck, elmotor (Minn Kota Powerdrive V2) och mycket mer.

Vi fiskar främst efter Gädda, Gös och Abborre, och det är C&R som gäller i den mån fisken inte är skadad. På fisketurerna använder vi oftast våra haspelset och när vi fiskar abborre föredrar vi dropshot som fiskemetod. Gäddfiske och Abborrfiske anser vi är det roligaste man kan göra i fiskeväg här i Mälaren, och emellanåt får vi bonusfiskar på kroken i form av t ex Gös och Asp. Vill du ha tips på riktigt bra fiskebeten så har vi listat några av våra favoritbeten som har fungerat väldigt bra för oss! Följ gärna Team JoMa Fiske på Facebook. Fiskerapporter lägger vi upp kontinuerligt efter varje fiskepass, här på fiskebloggen samt på Facebook. Vi laddar även upp fiskevideos på YouTube. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill ställa oss en fråga. Skitfiske på er!